Broedvogel inventarisatie

Heb je een broedvogel inventarisatie nodig?

Voor broedvogelinventarisatie is goede kennis van vogels en hun geluiden noodzakelijk en moet er bij het krieken van de dag geteld worden. De beloning is een prachtig vogelconcert en goede kans op spannende vogelwaarnemingen.

Elk gebied wordt in maart t/m juni minstens acht maal in de vroege ochtend bezocht, dan zingen vogels optimaal. Het gebied wordt gedurende drie tot zes uren lopend via wegen en paden bestreken. Waarnemingen die op broeden wijzen, zoals zang, alarmroep, nestbouw en vogels met voer worden op kaart ingetekend. Uitwerking van kaarten gaat via internet en aan het eind wordt het aantal en ligging van territoria (broedplaatsen) berekend. De werkwijze wordt uitgevoerd aan de hand van de BMP-methode welke is ontwikkeld door Sovon.

Vrijblijvend contact?

Heb ik je interesse gewekt en denk je dat ik jou verder kan helpen binnen de wirwar van alle wetten en regels? Bel, mail of vul onderstaand contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Kwekerij Maarten Bloemen

Een goede aanpak is dus meer dan het halve werk"

Voor de groei van onze onderneming was het wenselijk om een aantal bomen die van de gemeente Boekel waren te verwijderen voor een goede logistiek van het nieuwe uitbreidingsplan. BNL hebben we hiervoor ingeschakeld gehad, na een goed plan met een goede onderbouwing was het rooien van deze bomen snel geregeld.

Een goede aanpak is dus meer dan het halve werk, zonder dat de natuur of de omgeving daar hinder van ondervinden doordat er tevens een herplanting aan gekoppeld zat . Met dank aan BNL kunnen we nu probleemloos door met de bedrijfs uitbreiding.

Kom in contact

06 18 90 46 06

info@bnladvies.nl

De Koekoeksbloem 27, Venhorst

Vrijblijvend jouw project bespreken?

Denk je dat ik iets voor jou kan betekenen in de vorm van een tuin- of landschapsontwerp? Of dreigt het project vast te lopen door een eis vanuit de Wet natuurbescherming? Neem dan contact op en ik help je graag verder!