Vleermuizen onderzoek

Heb je een vleermuizenonderzoek nodig?

De vleermuizen in Nederland zijn vooral te vinden in gebouwen en bomen. Veel van de soorten houden zich op in spouwmuren en daken van doodnormale huizen en kantoren, zelfs midden in dorpen en steden. Bij sloop- of renovatiewerkzaamheden, het kappen van bomen en zelfs bij het verlichten van het buitengebied dient een vleermuisonderzoek uitgevoerd te worden.

Vleermuizen en hun verblijfslocatie zijn beschermd door de Wet natuurbescherming. Bij de geplande werkzaamheden kunnen vleermuizen schade oplopen en jij als initiatiefnemer bent verantwoordelijk en mogelijk zelfs in overtreding. Ook wanneer je de werkzaamheden opstart, kan er tijdens controle, het werk stilgelegd worden met alle gevolgen van dien. Een vleermuisonderzoek kan hierbij uitkomst bieden.

Zo kan ik:

  • Een correcte planning maken m.b.t. het onderzoek
  • Quickscan veldonderzoek uitvoeren
  • Specifiek aanvullend vleermuisonderzoek verzorgen
  • Werken volgens de juiste juridische vervolgstappen (aanvraag ontheffing, mitigerende maatregelen toepassen, projectplanning opstellen)

Vrijblijvend contact?

Heb ik je interesse gewekt en denk je dat ik jou verder kan helpen binnen de wirwar van alle wetten en regels? Bel, mail of vul onderstaand contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Kwekerij Maarten Bloemen

Een goede aanpak is dus meer dan het halve werk"

Voor de groei van onze onderneming was het wenselijk om een aantal bomen die van de gemeente Boekel waren te verwijderen voor een goede logistiek van het nieuwe uitbreidingsplan. BNL hebben we hiervoor ingeschakeld gehad, na een goed plan met een goede onderbouwing was het rooien van deze bomen snel geregeld.

Een goede aanpak is dus meer dan het halve werk, zonder dat de natuur of de omgeving daar hinder van ondervinden doordat er tevens een herplanting aan gekoppeld zat . Met dank aan BNL kunnen we nu probleemloos door met de bedrijfs uitbreiding.

Kom in contact

06 18 90 46 06

info@bnladvies.nl

De Koekoeksbloem 27, Venhorst

Vrijblijvend jouw project bespreken?

Denk je dat ik iets voor jou kan betekenen in de vorm van een tuin- of landschapsontwerp? Of dreigt het project vast te lopen door een eis vanuit de Wet natuurbescherming? Neem dan contact op en ik help je graag verder!